Primair krijgt iedereen binnen uw organisatie een luisterend oor op een veilige locatie. Dat kan gaan over ongewenste omgangsvormen, integriteitskwesties of andere PSA-gerelateerde zaken. Ieder die zich meldt bij de vertrouwenspersoon zal een traject doorlopen dat in ieder geval uit de volgende onderdelen bestaat:

  1. Intakegesprek (onderzoeken van het probleem)
  2. Overdenkingsperiode (onderzoeken van de mogelijke oplossingen)
  3. Vervolggesprek (bespreking voor- en nadelen van elke oplossing)
  4. Uitvoeren van de gekozen oplossing (medewerker is in regie). Indien gewenst met ondersteuning van de vertrouwenspersoon.
  5. Nazorg (medewerker weer veilig op de werkplek). Indien nodig nieuwe oplossing.

Geheimhouding

De vertrouwenspersoon is gebonden aan geheimhoudingsplicht voor alles dat besproken wordt met de medewerker of melder. Bij een strafbaar feit of maatschappelijke misstand kan geheimhouding echter vaak niet meer gewaarborgd blijven. Afhankelijk van de situatie zal de vertrouwenspersoon aangifte moeten doen bij de politie of melding moeten doen bij één van de voorgeschreven meldinstanties.

Registervertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon van Active-Safe is als registervertrouwenspersoon aangesloten bij branchevereniging LVV en daarnaast gecertificeerd bij Hobeon-SKO. Dat betekent dat er jaarlijks trainingen en opleidingen worden gevolgd, alsook intervisie-bijeenkomsten om te blijven leren van cases, collega’s en altijd op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op gebied van wet- en regelgeving.

 

Abonnementen & tarieven